Het mooi weer komt weer onze kant op en we zijn weer klaar om het water op te gaan. Er zijn echter eerst nog een paar dingen die je moet doen. Ook in de coronacrisis kunnen we gelukkig nog het water op. Er zijn wel een paar dingen die anders zijn. Zo mogen we op dit moment met maar maximaal 3 mensen zijn. Als je bijvoorbeeld een groot gezin hebt wordt hier wel een uitzondering voor gemaakt. Wanneer je weer gaat varen wil je dit natuurlijk goed en veilig doen. Vandaag lees je alles wat je moet weten over varen.

Veiligheid 

Veiligheid staat natuurlijk voorop. Begin daarom het controleren of je boot nog verzekerd is. Er staan namelijk hoge boetes op onverzekerd varen. Wanneer er kleine kinderen aan boort zijn of mensen die niet zo goed kunnen zwemmen is het verstandig om ook reddingsvesten mee te nemen. Een brandblusser is ook verplicht als je een wat snellere boot of een grotere boot hebt. Het is overigens verstandig om altijd een brandblusser mee te nemen hoe klein de boot ook is. 

Zijn onderdelen universeel?

Voor sommige onderdelen is dit wel het geval, maar als je motoronderdelen moet vervangen hangt het wel van het werk af. Wanneer je bijvoorbeeld een yamaha motor hebt en de carburateur moet vervangen worden. Dan heb je wel een Yamaha carburateur nodig. 

Verkeersregels

Op het water zijn ook regels waar je je aan moet houden. Zo mag je als schipper een maar 0,5 promille alcohol in je bloed hebben. Ook heb je een vaarbewijs nodig als je boot groter is dan 15 meter en of harder gaat dan 20 kilometer per uur. 

Watersport 

Wanneer je gaat watersporten doe je dit in een snel vaargebied. Zorg ervoor dat alle spullen die je gebruikt nog in goede staat zijn. Je wilt natuurlijk geen ongelukken.

Tot slot 

Wanneer je gaat varen doe dit dan zo veilig mogelijk. Houd je ook aan de regels van het RIVM. Gelukkig kunnen we deze zomer het water nog op. 

Bron: https://www.allesmarine.nl/