hoofdkussens

Bij een goede slaaphouding hoort ook een goed kussen, zonder het juiste kussen is de kans aanwezig dat je wakker wordt met pijn in de nek of schouders. Aan de hand van je gewicht en je houding tijdens het slapen bepaal je wat voor kussen je nodig hebt, of je nu op je rug, buik of op je zij slaapt er zijn voor iedereen goede hoofdkussens bij smulderstextiel.nl in het assrortiment. Je hebt de keuze uit verschillende vullingen waarbij je de ondersteuning krijgt die je wenst.

hoofdkussens

Verschillende houdingen

Het maakt nogal een verschil als je op je buik, rug of zij slaapt voor het hoofdkussen, slaap je op je buik dan heb je aan een wat dunner kussen in de meeste gevallen al voldoende. Het kussen mag dan niet te hoog zijn anders belast je de nek. Slaap je het meest op je rug, dan moet je kussen iets hoger zijn om de nek te ontlasten tijdens de slaap. Ben je een zijslaper dan heb je een hoog kussen nodig, om de nek te ontlaste zijn er ook kussens met een rand die lekker hoog zijn.

Comfortabel en zacht

Je bepaald zelf of je een hoofdkussen wilt die lekker zacht is of wat steviger, het is ook verstandig om na te gaan hoe hard het matras is. Over het algemeen hebben mensen die op hun buik slapen baat bij een wat zachter kussen, slaap je op je rug dan is een iets steviger kussen op zijn plaats. Heb je een zacht matras dan is een zacht kussen ook zeker aan te raden, bij een stevig matras is een middelmatig kussen of wat steviger model geschikt om op te slapen.