Kredietrapport

Als bedrijf kan het zonder kredietrapport best lastig zijn om te besluiten of je met een grote klant in zee kunt gaan. Is deze klant in financieel opzicht wel zo stabiel? Loop je niet het risico dat facturen te laat betaald worden? Dit soort risico’s zijn beter in te schatten als je een kredietrapport laat maken bij CBMK. Je hebt keus uit twee soorten kredietrapporten. Het gewone online kredietrapport bevat de standaard gegevens, met alle informatie over de kredietwaardigheid van een klant. Het kredietrapport op maat is voorzien van recente jaarcijfers en betalingservaringen.

Welke informatie geeft extra zekerheid?

Het blijft altijd een persoonlijke inschatting of je als bedrijf met een grote partij in zee wilt gaan. Het helpt wel enorm als in een kredietrapport een beoordeling staat die vertrouwen wekt. Met name de actuele financiële situatie van een klant en de financiële positie van bedrijven die aan deze klant zijn gerelateerd bieden houvast. Maar ook de reputatie van een klant met betrekking tot de bereidheid om facturen tijdig te betalen speelt een rol. Want als het werkkapitaal van jouw eigen bedrijf onder druk staat, zit je niet te wachten op een nieuwe klant die de tijd neemt om zijn facturen te betalen.

Kredietrapport

Altijd op de hoogte van je relaties

Een kredietrapport is vooral nuttig als je wilt beoordelen of een nieuwe klant financieel aantrekkelijk is om aan je portefeuille toe te voegen. Bij bestaande relaties is het fijn om te weten of ze zich stabiel blijven ontwikkelen. Om op tijd op de hoogte te zijn van de financiële situatie van bestaande relaties heeft CBMK een alertservice. Je krijgt dan een melding als er bij één van je relaties plotseling sterke wijzigingen zijn in de kredietwaardigheid. Dat is vaak ruim op tijd om maatregelen te nemen.