De VCA opleiding staat voor de Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en VOL staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. De VOL-VCA opleiding is dus een cursus voor leidinggevenden die werken in een risicovolle omgeving of medewerkers aansturen die in deze risicovolle omgeving werken. Door dit certificaat te halen toon je als leidinggevende aan dat je kennis hebt van veilig en gezond werken en dat je je bewust bent van de gevaren op de werkvloer.  Als je als leidinggevende dus werkt in een risicovolle omgeving dan doe je er goed aan om de VOL-VCA opleiding te volgen en de veiligheid van je werknemers en jezelf te waarborgen. Deze opleiding kan je volgen bij G4S.

Inhoud van de opleiding

Tijdens de cursus komen alle aspecten van het werken in een risicovolle omgeving aan bod en leer je over gezondheid en veiligheid op de werkvloer. De opleiding behandelt onderwerpen als elektriciteit en brand- en explosiegevaar, maar ook werken op hoogte en hijs- en hefwerktuigen. Daarnaast leer je ook over gereedschapsmachines, persoonlijke beschermingsmiddelen, werken in besloten ruimten en werkplekeisen. Verder komen nog tal van andere onderwerpen aan bod, zodat je van alles op de hoogte bent. Kortom, je leert alles wat nodig is over veiligheid, gezondheid en milieu.

Leren op jouw manier

Bij G4S leer je op jouw eigen manier en kies je de methode die het beste bij jou past. Het kan zijn dat je meer baat hebt bij klassikale lessen om je goed te stimuleren om bezig te zijn, maar het kan ook zijn dat je jezelf ook goed thuis kan stimuleren om aan de slag te gaan. Daarom kan je bij G4S kiezen voor klassikale lessen, maar er ook voor kiezen om het lesboek VOL-VCA te ontvangen en hier zelf uit te leren. Mochten de klassikale lessen te ver weg zijn dan is het ook altijd nog mogelijk om online lessen te volgen. Verder is het ook mogelijk om alleen het examen te doen, bijvoorbeeld als je de stof al een keer geleerd hebt of het boek al thuis hebt liggen. Door de verschillende mogelijkheden, kan jij zelf kiezen wat het beste bij jou past en welke methode jij nodig hebt om de opleiding te halen.