Steeds meer mensen maken milieubewuste keuzes om in hun eigen onderhoud te voorzien. Wanneer je het liefst zo milieuvriendelijk als mogelijk aan de slag wilt gaan, dan zorg je er natuurlijk voor dat jouw woning is gemaakt van duurzame materialen. In dit artikel geven we je enkele tips om een van de belangrijkste onderdelen van het huis te verduurzamen. Lees dus snel verder als je meer te weten wilt komen over een duurzaam en milieuvriendelijk dak!

Gerecycleerde dakpannen

Wanneer je milieuvriendelijk te werk wilt gaan, dan kies je voor gerecyclede dakpannen die gemaakt zijn van oude materialen zoals plastic en houtvezels. Hiermee zorg je ervoor dat er minder productie-energie benodigd is voor de creatie van nieuwe materialen en houd je de stortplaatsen tegelijkertijd een schonere plek! Overigens hoef je je geen zorgen te maken dat je inlevert op kwaliteit of goede looks, omdat gerecycleerde dakpannen er net zo goed uit zien als dakpannen die gemaakt zijn van nieuwe materialen.

Ben je op zoek naar een specialist in de buurt voor het renoveren, onderhouden of vervangen van het dak, zoek dan eens op dakdekker Rotterdam voor meer informatie.

Leien daken

Leisteen is een natuurlijk materiaal dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor dakbedekking. Het voordeel van leien daken is dat ze gemakkelijk meer dan honderd jaar meegaan en er fantastisch uit blijven zien! Bovendien kan leisteen teruggewonnen worden uit reeds geproduceerde producten, terwijl je dezelfde kwaliteit kan verwachten.

Metalen daken

Metalen is een uitstekend materiaal voor duurzame dakbedekking dat een leven lang meegaat, minimaal onderhoud benodigd heeft en gemakkelijk kan worden gerecycled. Metalen daken worden al vaak gemaakt van gerecycled materiaal en zijn beschikbaar in een grote verscheidenheid aan vormen.

Kies voor een groen dak

Als je beschikt over een plat dak, dan kun je ervoor kiezen om een groen dak aan te leggen. Dit houdt in dat je het gehele dak bedekt met aarde en planten om een tuin te creëren! Dit zorgt er niet alleen voor dat gebouwen met daktoegang meer recreatieruimte hebben, maar draagt tevens bij aan het creëren van een extra hoeveelheid zuurstof in je woonomgeving.