Een huis, een plek onder de zon. De droom van velen in deze tijd. Mocht jij, one of the lucky few zijn en een huis bezitten, zou je haast vergeten dat een eigen huis toch best wat onderhoud van je kan vergen. Denk bijvoorbeeld eens aan het dak van een huis, deze moet je goed onderhouden. Want eenmaal een daklek, ben je een stuk verder van huis. Kortom: een daklek kan je beter niet verwaarlozen, maar moet je meteen laten repareren.

Gevolgen van een  daklekkage

Een dak dat lekt, kan hele vervelende gevolgen hebben. Een lekkage kan voor vocht zorgen in huis, wat weer schimmels kan doen veroorzaken. Schimmels kunnen heel erg gevaarlijk zijn. Geloof me: dat wil je niet in huis. De verzekering vergoed het verwijderen van schimmels vaak niet eens. Het is beter om dit voor te zijn en een daklekkage meteen te laten fixen en regelmatig onderhoud uit te voeren. Schimmels zijn niet het enige mogelijke probleem bij een daklekkage. Denk aan de schade aan het plafond, de vloeren, de meterkast: levensgevaarlijk. Het is absoluut belangrijk om dan wel op zoek te gaan naar een specialist op het gebied van een daklekkage.  Oudere daken met oudere dakpannen zijn regelmatig stuk. Daken zijn daardoor allang niet meer zo waterdicht as dat je zou verwachten.

Wat kost een daklekkage?

De kosten van een daklekkage kunnen behoorlijk hoog oplopen. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn, want het is voornamelijk afhankelijk van de opgedane schade. Gelukkig is het mogelijk om de dakinspectie kosteloos het dak te laten controleren. Zij zullen een offerte sturen voor een indicatie. Dan weet je gelijk waar je aan toe ben, wel zo prettig! Mocht je een daklekkage willen voor zijn, laat dan regelmatig het dak inspecteren. Voorkomen is namelijk beter dan genezen!