Heeft u een eigen bedrijf? Dan weet u uiteraard van de regel, bij elk bedrijf is een BHV verplicht!

Bent u nou eigenaar van een bedrijf ? Dan vind u het ook fijn dat er altijd iemand aanwezig is met een BHV diploma. Ik heb het wel namelijk, ik heb 20 werknemers waarvan er 10 bhv zijn. Ik weet dus dat wanneer er zich een noodsituatie voordoet er genoeg mensen aanwezig zijn om dit probleem te verhelpen. De veiligheid van mijn werknemers en uiteraard ook van mij staat voorop in mijn bedrijf. Ik vind het dan ook niet meer als normaal dat BHV verplicht is. De veiligheid van uw werknemers is het meest belangrijke van uw bedrijf. Laatst had ik bijvoorbeeld een werknemer die om de hoek kwam lopen en daar met haar hoofd tegen de punt van de laadklep van de vrachtwagen aanliep. Het bloed vloeide eruit. Er waren binnen enkele seconde 3 mensen met haar bezig, allemaal in het bezig van een BHV diploma. Ze hebben de wond dichtgedrukt en het bloeden gestopt vervolgens zijn we met haar naar de eerste hulp gegaan. De hoofdwond moest worden gehecht. Gelukkig was het voor haar geen levensbedreigende situatie en is het allemaal goed gekomen. Toch was ik erg blij met mijn BHV’ers. Dit soort situaties kunnen zich voordoen bij elk bedrijf, daarom ben ik het ermee eens van een BHV verplicht is.

Voor de wet had ik al veel BHV’ers maar sinds BHV verplicht is hoor ik steeds minder van ongelukken bij andere bedrijven.