Bekijk de spiraalboor bij Euromec. Bij Euromec kun je terecht voor ijzerwaren van goede kwaliteit zoals zaagbladen voor de cirkelzaag, freeskoppen, CNC-aggregaten, diverse boren, schaafmessen, PKD gereedschappen, maar ook handzagen. Bij gereedschappen voor houtbewerking is het belangrijk dat de kwaliteit goed is, en Euromec levert kwaliteit. Nu is een spiraalboor universeler, en niet alleen voor hout. Anderzijds worden sommige voornoemde artikelen ook voor het bewerken van kunststoffen zoals PVC gebruikt. In deze tekst aandacht voor boren, en wanneer en hoe de boor in te zetten. De spiraalboor is dan wel de meest universele van alle boren, maar niet voor niets zijn er specifieke boren.

Steen en beton vraagt een andere boorkop

Een voorbeeld wanneer een spiraalboor snel vergaat is bij boren in steen en beton. In steen gaat nog wel, maar bij boren in beton is in feite met een spiraalboor onmogelijk, want dan moet je de klopboorfunctie gebruiken en daar kan de kop niet tegen. Incidenteel een klein gaatje in een voeg boren zal met de verkeerde boor wel gaan, maar structureel kost je een boor. In het minst erge geval kun de boor nog slijpen, maar beter is om gelijk een steen- of betonboor te nemen vanwege de harde boorkop. Neem dus de goede boor passend bij het materiaal waar je in wil boren.

Kwaliteit geeft niet alleen een mooi resultaat, maar is ook veiliger

De meeste ongelukken gebeuren tijdens het klussen in en rond het huis. Die professionele bouwvakker of hovenier zal niet snel bij de eerste hulp terecht komen, die doe-het-zelver wel. Hiervoor zijn verschillende redenen en een reden is het werken met matige kwaliteit. Bouwmarkten gaan vaak voor goedkoop, en dat gaat ten koste van de kwaliteit. De doe-het-zelver koopt goedkoop, en er is een kans op een ongeval. Met scherp gereedschap wat snel draait zoals cirkelzagen, boormachines, frezen, en elektrische schaven, zijn foutjes onvergeeflijk. Ga dus naar Euromec voor de beste kwaliteit, het gaat om resultaat en veiligheid.