Ga je een olijfboom kopen dan is een van de eerste dingen die hierna doet (nadat je hem een naam hebt gegeven natuurlijk) je olijfboom verpotten. De kleine potjes waarin ze verkocht worden zijn over het algemeen van plastic en bevatten geen water. Dit betekent dat je boompje water nodig heeft en makkelijk omver geblazen wordt door een zuchtje wind. Olijfbomen groeien naar gelang de grootte van hun bloempot of bloembak. Plan dit dus zorgvuldig bij een olijfboom kopen. Koop dan ook een grote pot. Als je plant direct in de aarde plant, kun je een volledig volgroeide boom in tien jaar hebben afhankelijk van de weercondities natuurlijk.

Je olijfboom water geven

Als je de olijfboom niet wilt verpotten dan heeft hij zeker elke twee dagen water nodig. Nadat je de boom verpot hebt in zanderig, goed doorlatende grond in een pot met een afvoergaatje en het liefst steentjes in de bodem. Geef een week nadat je de boom verpot hebt, de boom elke dag water om ervoor te zorgen dat de wortels zich stevig gaan vestigen in de aarde. Na deze eerste week is het nodig om je olijfboom een tot twee maal per week water te geven. In de winter is het voldoende om je boom eenmaal in de twee weken water te geven.

Voeding en snoeien

Ga je een olijfboom kopen, denk dan ook meteen aan voeding. Voed je boom bij tijdens het groeiseizoen. Deze loopt van maart tot en met oktober. Voedt de plant elke keer maar een klein beetje bij. wees voorzichtig met compost en biologisch afbreekbare snippers. Deze zijn meestal te zwaar en zorgen ervoor dat de aarde van de boom te vochtig blijft. Een normale voeding speciaal voor olijfbomen zal zijn werk doen. Het is in principe niet nodig om je olijfboom te snoeien. Doe dit dan ook alleen maar als je de boom liever in een vorm hebt. Zoek bij het olijfboom kopen al een boom uit met een vorm die je geschikt lijkt.