hypotheek afsluiten eindhoven

Een hypotheek afsluiten Eindhoven is natuurlijk niet iets wat je elke dag doet. Daarom zal je hier waarschijnlijk wel een heleboel vragen over hebben. Wij hebben voor jou in dit artikel een aantal punten op een rijtje gezet waar je in ieder geval op moet letten bij het afsluiten van een hypotheek.

hypotheek afsluiten eindhoven

Tip 1: Kies voor een vaste rente

Op dit moment kun je eigenlijk altijd beter kiezen voor een vaste rente, omdat de rente nu zo laag is. Eigenlijk kan de rente bijna niet meer lager worden in de toekomst en alleen maar hoger. Als je dan nu zou kiezen voor een variabele rente, betekent dit dat je in de toekomst meer gaat betalen. Dat wil je natuurlijk niet, dus kies voor vast. Je hebt dan ook zekerheid.

Tip 2: Denk goed na over de looptijd

Het lijkt misschien aantrekkelijk om te kiezen voor een hypotheek met een zo lang mogelijke looptijd, omdat je maandlasten dan minder hoog zijn. Vergeet echter niet dat je dan uiteindelijk wel een hoger bedrag aan rente moet betalen. Denk hier dus goed over na.

hypotheek afsluiten eindhoven

Tip 3: Breng ook eigen geld in

Het is mogelijk om een hypotheek af te sluiten voor het complete aankoopbedrag van je huis. Maar wil je dit ook? Als je beschikt over eigen geld en dit kan inbrengen, is het aan te raden om dit ook te doen. Je hoeft dan een minder hoog bedrag te lenen, waardoor je ook een minder hoog bedrag aan rente zult moeten betalen.