leermiddelen

Leermiddelen voor het basisonderwijs gewenst? Denk ook aan bouwmaterialen 

Les- en leermethoden voor het basisonderwijs ontwikkelen zich snel en dat geldt ook voor de manieren waarop dit onderwijs kan worden aangeboden. Zo is de digitalisering ook op basisscholen duidelijk voelbaar. Ondanks deze moderniseringen zijn fysieke leermiddelen op de basisschool nog altijd van onschatbare waarde. Sterker nog, misschien zijn deze ‘echte’, tastbare leermiddelen nu zelfs wel belangrijker dan ooit, al is het alleen al om kinderen aan te tonen dat smartphones en laptops weliswaar belangrijk zijn, maar niet essentieel voor het leven. Zeker voor de wat jongere basisschoolkinderen behoren bouwmaterialen tot de belangrijkste leermiddelen. Lees hieronder aan welke bouwmaterialen je hierbij zoal kunt denken.

Kinderwerkbank

Als je jonge kinderen echt kennis wilt laten maken met de (on)mogelijkheden van het bouwen en sleutelen, dan mag in een klaslokaal een mooie kinderwerkbank eigenlijk niet ontbreken. Op deze manier leert men op een speelse manier welke werkzaamheden je zoal aan een werkbank kunt uitvoeren.

Constructieset

Bij het bouwen en het repareren hoort uiteraard ook gereedschap. Daarom is het een goed idee om kinderen ook al op jonge leeftijd te laten kennismaken met de verschillende soorten basisgereedschappen die er bestaan. Doe je daar wat bouten, schroeven, spijkers en moeren bij met een speels karakter, dan maak je het helemaal af.

leermiddelen

Blokken

Tenslotte kan niemand er omheen dat losse blokken tot de best mogelijke bouwmaterialen behoren als het gaat om leermiddelen voor kinderen. Met losse blokken kunnen kinderen immers precies bouwen wat ze willen. Hiermee leren ze ten eerste hun creativiteit te stimuleren én hun creativiteit om te zetten in een bouwwerk in de realiteit. Tegelijkertijd leert men op welke manier je een bouwwerk kunt maken dat in balans is en dus stevig genoeg is om te blijven staan.