Als je wilt online boekhouden zijn daar diverse programma’s voor te vinden. De keuze is aanzienlijk dus het is zeker belangrijk dat je een programma vindt waar jij voor jouw bedrijf goed mee uit de voeten kunt en dat eenvoudig is in het gebruik.
Mogelijkheden voor online boekhouden

Een voorbeeld van een dergelijk programma is Yoursminc. Hiermee kun je zowel de boekhouding digitaal doen alsmede je CRM systeem op orde houden. Daarnaast maak je er ook digitale facturen mee. Het programma is geschikt voor zelfstandige ondernemers zonder personeel maar kan ook voor kleine of middelgrote bedrijven gebruikt worden.
Zelf facturen maken

Als je ervoor kiest dit programma te gebruiken heb je alles in één keer in huis. De verschillende onderdelen van het programma staan met elkaar in verbinding en zo kun je gegevens van bijvoorbeeld de facturen ook weer opvragen binnen de boekhouding zelf. Als je met Yoursminc werkt kun je alle boekhoudzaken ook meteen digitaal doorsturen naar je eigen boekhouder zodat deze er inzage in krijgt.
Wat is er mogelijk met boekhouden?

Met het boekhoudprogramma kun je zaken regelen zoals het maken van grootboeken en  dagboeken, btw aangiftes doen, bankafschriften bijhouden maar je kunt er ook facturen en offertes mee maken. Het volledige programma werkt onder één portaal waarin alles aanwezig is en voor meerdere personen in te zien. Het programma werkt ook op verschillende apparaten zodat je er overal en altijd mee aan de slag kunt.