Vakantie

Het eiland Sicilië in Italië is een vakantiebestemming die doorgaans niet door enorm veel toeristen wordt bezocht. Dit heeft een simpele reden: voor veel West- en Noord-Europeanen is het een hele kluif om hier met de auto en eventueel een kampeermiddel te komen. Eigenlijk is dat jammer, want Sicilië is een van de bijzonderste gebieden van het land. Mensen die er zijn geweest melden dat je hier het echte authentieke en ook intense leven van Italië meemaakt, veel meer dan in gebieden waar toeristen een grote rol spelen. Maar los daarvan is er op Sicilië ook gewoon heel veel te zien en te doen, iets dat misschien niet verrassend is als je je bedenkt dat dit het grootste eiland van de Middellandse Zee is.

Beleef een spannend avontuur op de Etna

Voor veel mensen staat Sicilië bekend als het eiland waarop de Etna gelegen is. De Etna is niet alleen de hoogste vulkaan van Europa, maar ook de meest actieve. Desondanks wordt het veilig geacht om de Etna te beklimmen. Wel dien je dit te doen onder begeleiding van een beroepsgids. Hoe dan ook, een beklimming van de Etna leidt ertoe dat je de vulkaan van zeer dichtbij kunt zien. Dat is een avontuur dat je nooit zult vergeten!

Vakantie

Wat moet je nog meer echt doen als je Sicilië bezoekt?

Een ander natuurlijk hoogtepunt van Sicilië is Zingaro. Dit is een natuurreservaat waar je je tegoed kunt doen aan gevarieerde en verrassende flora en fauna. Ook kun je hier interessante grotten bezoeken. Cultuurliefhebbers zullen uiteraard geïnteresseerd zijn in de Romeinse en Griekse overblijfselen die je hier kunt bezoeken. Bovendien biedt Sicilië tal van kleine en grotere sfeervolle plaatsjes. Fascinerend is dat de architectuur op Sicilië vaak een mix is tussen onder meer Romeinse, Arabische, Byzantijnse en Griekse invloeden.