2groendak

Zoals we hierboven al zeiden, moet je rekening houden met de oppervlakte van jouw dak, de hoeveelheid elektriciteit die jouw huishouden verbruikt en natuurlijk de capaciteit van jouw zonnepanelen, Groene daken. Laten we aannemen dat je een totaal dakoppervlak hebt van 100 m², een maandelijks elektriciteitsverbruik van 7.000 kWh, en dat je een zonne-installatie op het dak bouwt met een capaciteit van 10 kW PV. Laten we nu verder aannemen dat jouw zon-PV-systeem 10% van zijn capaciteit gebruikt bij het opwekken van elektriciteit, en dat het 10.000 kWh elektriciteit per jaar produceert. Dit betekent dat jouw zon-PV-systeem 10.000 kWh per jaar produceert, maar aangezien de capaciteit van jouw systeem 10 kW is, verbruikt je 10.000 kWh elektriciteit.

U wilt sedums kiezen die goed geschikt zijn voor jouw klimaat

Uw sedumsoort moet in verschillende lichtomstandigheden en in verschillende grondsoorten kunnen groeien. Je wilt ook een sedumsoort kiezen die gemakkelijk te kweken is. Het is ook belangrijk om een sedum te kiezen die geschikt is voor jouw daktype. Je wilt een sedum kiezen die goed kan groeien op een plat dak of een die beter geschikt is voor een hellend dak. Wat betreft de keuze van de sedumsoort kun je kiezen uit een grote verscheidenheid aan planten, waaronder astilbes, bloedend hart, kerstcactus, kuifpolygonum, crassula, woestijnstof, delosperma’s, woestijn katoen, woestijnijzerhout, woestijnpeterselie, woestijnspirea, dwergleerblad, dwergmelkkruid, dwerg orchis, feeën penstemon, geurig klokje, vergeet-mij-nietje, gouden ocotillo, guldenroede, kolibrie salie, Indische aardappel, klimop, kalanchoe, kangoeroestraat, lace leaf, leucophyllum, love-in-a-mist, Mexican hat, milkweed, monarda, neomexicana, pencil cactus, pineapple leaf, potter’s moss, poui, purslane, rabbit brush, rood stammig ijzerhout, San Luis da Cresia ijzerhout, geurende dracaena, sego lelie, Spaanse bajonet, spinnenplant, stonecrop, teasle, Texas mountain laurel, plukjes wol, fluweelblad, Washingtonia palmen en weigela.

Conclusie

Het bouwen van een Sedumdak met zonnepanelen is een geweldige manier om zonne-energie in jouw huis te integreren, jouw elektriciteitsverbruik te verminderen en de ecologische voetafdruk van jouw huishouden te verkleinen. Sedum planten zijn ook een geweldige manier om groen in jouw huis te integreren en wat natuurlijke schoonheid in jouw ruimte te brengen. Bovendien is het bouwen van een Sedumdak met zonnepanelen een relatief eenvoudig en betaalbaar doe-het-zelf project dat door bijna iedereen kan worden uitgevoerd.