jaren-30-woning-nieuwbouw

Een huis bouwen is iets waar veel mensen van dromen. Niet meer eindeloos door websites van makerlaars scrollen op zoek naar de ideale woning. Jouw droomhuis, eerst op papier en daarna in werkelijkheid. Er zijn verschillende programma’s op televisie waar mensen hun droomhuis bouwen. Het is altijd leuk om te zien hoe hun proces verloopt, alle hoogtepunten en alle dieptepunten. Er zijn bedrijven die jou dit proces uit handen kunnen nemen. Het bedrijf regelt dan eigenlijk de bouw van je huis van A tot Z. Het enige wat ze nodig hebben in jouw input in de tekeningen en wat finishing touches.

Het bouwproces

Gemiddeld duurt het bouwen van een huis ongeveer een jaar. Er komt best wel wat kijken namelijk bij het bouwen en op sommige punten kan er vertraging worden opgelopen. Zoals bijvoorbeeld materialen die niet geleverd kunnen worden. Het bouwen van je huis begint bij de ruwbouw zoals dat heet. In dit deel wordt het skelet van je huis eigenlijk neergezet. Het huis is wind- en waterdicht en riolering en leidingen zijn al gelegd. Daarna wordt het huis afgebouwd, dit gaat voornamelijk om de binnenkant van het huis. Zo worden er binnenwanden geplaatst en deuren en worden de wanden zo afgewerkt dat jij ze alleen nog maar hoeft te verven of behangen. 

Moderne woning bouwen

Een moderne woning is tegenwoordig erg populair. Er is binnen veel ruimte en de meeste ruimtes zijn open. Denk bijvoorbeeld aan een open keuken in plaats van een keuken die afgesloten is van de woonkamer. Vaak wordt er zowel in de architectuur als in de inrichting gebruik gemaakt van strakke lijnen. Ook lichtinval is bij moderne woningen belangrijk, dit wordt geregeld door grote glaspartijen die meestal uitkijken op de achtertuin. Wel is het altijd belangrijk om rekening te houden die gesteld worden aan het bouwen op een kavel.