Ja. Mensen hoeven alleen een account aan te maken bij een handelsplatform. Dat maakt een zogeheten wallet, een digitale portemonnee. Er zijn een paar varianten met verschillende beveiligingsniveaus. Gebruikers kunnen bitcoins kopen, in ruil voor bijvoorbeeld euro’s of dollars.

Ook kunnen ze bitcoins overmaken naar de virtuele portemonnee van een ander om te betalen. Wie bitcoins wil verzilveren, biedt ze te koop aan en laat de waarde in bijvoorbeeld euro’s overmaken op een reguliere bankrekening. 

Online Bitcoins kopen

Je kan bij de aanbieder Bitvavo direct Bitcoin kopen met iDEAL via de website. Bitvavo is een nieuwe speler op de markt van cryptocurrency. Bij dit Nederlandse bedrijf kun je snel en gemakkelijk cryptovaluta kopen met iDEAL. Zij bieden op het moment aan veel soorten valuta aan om te kopen en verkopen.

De website oogt simpel, maar dit vinden wij juist wel fijn. Mensen die net beginnen met cryptocurrency hebben geen behoefte aan teveel poespas. Zij willen gewoon snel en simpel een cryptovaluta kopen. Je kan een account aanmaken door op registreren te drukken.