Op de weg kunnen soms heftige ongelukken gebeuren met als gevolg dat je auto helemaal indrukken ligt. Dat is iets dat je zeker niet wilt. Wanneer dit het geval is, is het lastig om je auto te verkopen verder. Niemand wil een kapotte auto kopen. Gelukkig wilt een sloperij maar al te graag je auto kopen, de reden waarom ze wel je auto willen hebben is omdat ze erg veel met je auto kunnen. Ze recyclen super veel onderdelen van je auto.

Auto recyclen 

Een groot gedeelte van een auto bestaat uit metaal. Gelukkig kan mentaal goed gerecycled worden, je kunt er heel makkelijk iets anders van gaan maken. Ook bevatten auto’s over het algemeen best veel kunststoffen. Deze kunststoffen kunnen ook gerecycled worden door een autosloop. Deze kunststoffen worden gebruikt om nieuwe auto’s mee te maken of om plastic flessen of containers te maken door de sloperij. Ook de glazen ramen die in de auto zitten worden opnieuw gebruikt. 

Als de ramen nog in goede staat zijn, worden ze er zorgvuldig uit gehaald en gebruikt voor in andere auto’s. Als het glas kapot is, wordt er verder niets mee gedaan. Ook de banden van de auto worden in veel gevallen opnieuw gebruikt als ze nog in een redelijke staat zijn. Als de banden in een slechte staat zijn en er niets meer mee gedaan kan worden , dan worden ze verkocht aan een bedrijf dat rubber verwerkt. Die maken er bijvoorbeeld rubberen korrels van die op de kunstgrasvelden terechtkomen.

Stoffen die vrij komen

Een sloperij is een precies werkje dat gedaan moet worden daar mensen die er veel verstand van hebben. Want het is zonde en zelfs gevaarlijk als je zomaar iets gaat doen. Er kunnen gevaarlijke stoffen vrijkomen en er kan brand ontstaan als je maar aan bepaalde dingen gaat trekken. De materialen die nog bruikbaar zijn van de auto, die worden er allemaal uitgehaald om vervolgens verkocht te worden.

Demonteren

Een sloopauto zelfs demonteren is geen goed plan, er zitten altijd nog vloeistoffen in de auto die gevaarlijk zijn. Bij de autosloop hebben ze de juiste materialen om al het vloeistof op een veilige manier uit de auto te halen.