snowboard-kopen

Een goede hoofdbescherming is niet alleen cruciaal voor u, maar ook voor uw veiligheid.

Om de meeste bescherming uit je snowboard helm te halen, is het belangrijk dat deze je goed past. Gebruik daarom nooit een fietshelm of skateboard helm, omdat deze niet ontworpen zijn voor snowboarden. Ga na voor welke temperatuur de helm ontworpen is.

Als je het snel koud krijgt, is een helm met veel isolatie en oorkleppen handig. Ben je iemand die al gauw overhit raakt, kies dan een helm met veel ventilatie openingen. Als je een beginner bent, is het handig om liever een helm aan te schaffen met ventilatie openingen.

De juiste Snowboard bindingen kopen

Snowboard bindingen kopen kan verwarrend lijken met zoveel beschikbare modellen en opties. Ga eerst na wat jouw type rijstijl is en welk type binding past bij het type snowboard dat je al hebt. Net als bij snowboards hebben bindingen verschillende buigingen. Een zachte buigzame binding zorgt voor een gemakkelijkere en meer wendbare rit. Deze binding is geschikt voor beginnende snowboarders en park rijders. Een stijvere binding heeft wat meer flexibiliteit en kan dus meer presteren. Dit soort bindingen zijn beter geschikt voor de mensen die op een hoger niveau rijden en die doorgaans meer free-riding doen en vaker sneller gaan.

Snowboard schoenen

Schoenen voor je snowboard maken een belangrijk onderdeel uit van het snowboarden. Zorg ervoor dat je bij de aanschaf van de schoenen kiest voor comfortabele en goed passende schoenen, zodat je een prettige dag op de piste of in de bergen kan ervaren. Wat ook van essentieel belang is bij de aanschaf is de juiste schoenmaat. Als je voeten niet comfortabel zitten in die schoen, maakt het niet uit welke bindingen je hebt, je gaat niet willen rijden. Een belangrijk factor bij het kopen van een schoen is kijken naar je budget. Als je pas begint met snowboarden kies je liever eerst voor snowboardschoenen voor beginners.