truckschade herstellen

Als vrachtwagens schade oplopen door een ongeval of doordat bij het laden en lossen iets mis is gegaan moet je zo snel mogelijk de truckschade herstellen. Dat kan bij een AAS schadeherstelbedrijf. Tussen de 88 vestigingen die bij AAS zijn aangesloten zijn er 12 gespecialiseerd in truckschade herstellen. De procedure voor truckschade herstellen verschilt niet van die voor het herstellen van schade aan een personenauto. Het is erg belangrijk dat je meteen na het ontstaan van de schade eerst een melding doet bij de verzekeraar en pas daarna contact opneemt met de AAS vestiging om een afspraak te maken.

truckschade herstellen

Afspraak bij de AAS vestiging

Je moet als chauffeur bij de afspraak met de AAS vestiging je rijbewijs, het kentekenbewijs en de groene kaart meenemen. Tijdens de afspraak wordt de truck geïnspecteerd om de schade vast te stellen. Daarna wordt een inschatting gemaakt van de tijd die nodig is voor de truckschade herstellen. Het herstelbedrijf zal een afspraak maken voor de dag waarop je de truck kunt brengen voor de werkzaamheden. Alle administratieve rompslomp die te maken heeft met de verzekeraar en het bestellen van onderdelen wordt door het herstelbedrijf afgehandeld. Na afloop van de afspraak kun je de vrachtwagen gebruiken, als dat mogelijk is, totdat de reparatie datum is bereikt.

Vier jaar garantie

Bij truckschade herstellen wordt gewerkt volgens de richtlijnen van de FOCWA. Dat is een kwaliteitskeurmerk. Het betekent dat je op alle uitgevoerde herstelwerkzaamheden vier jaar garantie krijgt. Dat is een bewijs dat de werkzaamheden goed zijn uitgevoerd. Tijdens de dagen waarop het truckschade herstellen wordt uitgevoerd kun je als chauffeur soms gebruik maken van vervangend vervoer. In andere gevallen heb je recht op een haal- en brengservice. Dat is erg handig, want soms kan er een flinke afstand zitten tussen je woonplaats en het AAS herstelbedrijf.