Met verlichting, zowel binnen als buiten het huis, kun je erg creatief zijn. Naast het praktische aspect dat je een ruimte verlicht, kunnen lampen ook dienen ter decoratie van een huis of tuin. Er zijn tal van manieren waarmee jij je huis net even een speels en leuk effect geeft, door een beetje te spelen met de verlichting. In dit artikel lees je wat je allemaal kunt doen met Ledverlichting als sfeermaker in je huis!

Spotjes

Door te werken met spotjes, creëer je een soort van indirect licht. Als je de spotjes verwerkt in het plafond, achter een lijst, langs de trap, of in de vloer, krijg je direct sfeer zonder dat de spotjes prominent aanwezig zijn. Zo kun je er ook voor kiezen om dimbare ledspots te nemen, zodat je nog de intensiteit van de verlichting kunt bepalen. Daarnaast kun je verschillende groepen spotjes koppen aan een groep met dezelfde lichtintensiteit.

Meubels

Het klinkt misschien wat vreemd, maar je kunt ook Led lampen verwerken in je meubels. Zo hebben bijvoorbeeld veel vitrinekasten al Ledlampjes, zodat het licht mooi schijnt op de spulletjes die er in staan. Maar je kunt ook Ledverlichting verwerken onder andere meubels, zoals een bank of tafel. Dit geeft een leuk en speels effect, wat bijna niemand in huis heeft. Je ziet ook wel eens dat onder keukenkastjes of in de vensterbank lichtjes zijn verwerkt.

Led strips

Natuurlijk kun je alle kanten op met het inzetten van Ledverlichting. Heb je zelf een idee, maar weet je niet zo goed hoe je daar een Ledlamp voor in kunt zetten? Dan kun je ook een Led strip aanschaffen. Deze strip kun je zelf op maat knippen en inzetten waar jij dat wilt. Zo kun je Led verwerken in elke accessoire die je in huis hebt.